Author Topic: CNC Машина  (Read 13074 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hahahaha

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 676
Одг: CNC Машина
« Reply #90 on: 16.08.2017, 20:25:11 »
Нарачано ми беше од Америка, цената беше 400 евра точно со поштарина, мене ми стигна во Германија, тука не се плаќаат давачки дополнителни како ддв и царина, кога би го нарачал во Македонија би било поскапо :)

Offline DL1BT

  • Нов член
  • *
  • Posts: 13
Одг: CNC Машина
« Reply #91 on: 17.08.2017, 07:53:27 »
Ако стоката стасува од друга не-ЕУ држава, во Германија се плаќа царина од 19% + данок од 7%. Ова важи и за работи од Америка. Доколку си го купувал од ebay, оваа сума е автоматски калкулирана заедно со цената на производот + патот.

Од ebay ја зеде ?

Offline Hahahaha

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 676
Одг: CNC Машина
« Reply #92 on: 17.08.2017, 21:39:02 »
Не ја порачав од официјалната страна на фирмата

Code: [Select]
http://www.vevor.com/