Author Topic: Основни правила за цевни волтметри  (Read 340 times)

Offline MAKEDONIA

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 1257
  • Gender: Male
  • Da bides idiot e najtesko,konkurencijata e silna
Code: [Select]
www.tone-lizard.com/VTVM.htm
Страната сама кажува за себе, да не бидам досаден
опис и преглед на работа на цевни или волтметри со диференцијален појацувац
најпрост и најефикасен уште ден денеска ненадминат
патентиран 1916 год употрбен во милиони конструкции на цевни волтметри
кои со своја едноставност и ефикасност се ненадминати
имаат преку 10 мега влезен отпор, денесните многу подрачја стерлка сто ја нема во дигиталниот а е корисна во електронски поправки и меренја
во поново време во цевките беа сменети со Фетови за помала потросувацка и директна работа без загреванје ама
имаше проблеми фетовите гореа при меренје на висок импулсен напон од тв
процитај ја целата статилжа, тој објаснува добро ако несто не ви е јасно
писете, ке се потрудам да одговорам имам искуство во теорија и пракса
« Last Edit: 06.04.2010, Tuesday, 11:25:27 by DX-er »