Author Topic: Проблем на количка со далечински управувач  (Read 863 times)

Offline Dragan Stoilovski

  • Ентузијаст
  • **
  • Posts: 56
Откако количката која ја купив од џамбо ја давах на еден пријател да ја вози, и при тоа тој го сменил поларитетот на батеријата и сега на количката се движат предните тркала само лево десно, погонот не работи (напрд назад не оди) во што може да биде проблемот. Еве и некои слики од електронскиот дел за управување , и тоа црните квадратчиња дали се некои релиња и дали има шанси од нив некое да е изгорено поради што напојувањето иде директно на нив, а и погонскиот мотор е врзан преку нив

[датотека избришана од администраторот]
« Last Edit: 21.06.2012, Thursday, 23:55:55 by GigaWatt »

Offline bore

  • Ентузијаст
  • **
  • Posts: 72
  • Gender: Male
Релињата сигурно не се изгорени, види провери да не е некој транзистор диода-заштита на поралитетот.