Author Topic: C/ESR метар  (Read 8880 times)

Offline Hahahaha

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 691
Одг: C/ESR метар
« Reply #75 on: 03.03.2016, Thursday, 19:49:32 »
Дали некој можеби знае зашто цело време ми се менува вредноста на дисплејот, воопшто не се смирува.

P.S. со секој нов склопен уред ваков некој нов проблем ми излегува ;D

Да додам, покрај тоа што трепа вредност и се менува по 5-6 пати во 1 минута, многу лесно се изместува и меорираната вредност на сондите, мислам дека не е до програмирањето, зашто заменив три чипа сите три ги испрограмирав по 5 пати, користам PIC16F876A. Дали е можно да е до трафото што е во кутијата, да не пречи тоа, магнетен флукс да има ??? било што би било од голема помош :)
« Last Edit: 03.03.2016, Thursday, 22:56:54 by Hahahaha »