Author Topic: Помош околу микромашини.  (Read 1221 times)

Offline Josifosky

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 125
Помош околу микромашини.
« on: 04.11.2012, Sunday, 13:40:37 »
Ми требаат текстови за микромашини за проектна задача пребарував на интернет и ништо ненајдов конкретно ако има некој билошто за микромашини нека ми го достави.
Ви благодарам.

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Помош околу микромашини.
« Reply #1 on: 04.11.2012, Sunday, 13:51:49 »
има многу информаци за микроелектромеханички системи (MEMS) ако тоа може да ти помогне за проектната ќе најдеш еден куп информаци, ова е прилично нова технологија (ај не толку нова, ама сепак) има доста интересни работи изведени со MEMS
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline Josifosky

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 125
Одг: Помош околу микромашини.
« Reply #2 on: 04.11.2012, Sunday, 14:19:15 »
има многу информаци за микроелектромеханички системи (MEMS) ако тоа може да ти помогне за проектната ќе најдеш еден куп информаци, ова е прилично нова технологија (ај не толку нова, ама сепак) има доста интересни работи изведени со MEMS
Не сватив ова исто е микроелектромеханички системи или различно од микромашини ( слабо ми оди автоматикава :\ )

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5246
 • Gender: Male
 • admin[@]elektronika-mk.net
  • Македонски форум за електроника
Одг: Помош околу микромашини.
« Reply #3 on: 04.11.2012, Sunday, 14:37:16 »
зависи што подразбираш ти под поимот микромашини :D
пребарај за ова ќе видиш за што се работи, ако ти користи супер, ако не, за некоја наредна проектна барај за ова да правиш :D
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!