Други технологии > Компјутерска Технологија

Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b (Windows Vista, 7)

(1/1)

GigaWatt:
Корисна алатка со која се прави override на определен driver кој не е Digitally Signed by Microsoft. Под XP, имаше опција да се исклучи оваа проверка или да се инсталира driver-от, при што се јавува еден warning window, но под Windows 7 и Windows Vista, оваа опција е изгасена и driver-от треба да го инсталирате под Safe Mode (ако оперативниот систем воопшто го чита уредот под Safe Mode). Оваа алатка прави override на оваа проверка ;).

Navigation

[0] Message Index

Go to full version