Author Topic: Sprint-Layout 6.0  (Read 4888 times)

Offline stru4nak

  • Нов член
  • *
  • Posts: 46
Sprint-Layout 6.0
« on: 13.12.2012, Thursday, 09:53:37 »
Се работи за најновата верзија на Sprint-Layout 6.0. Ако некој сака платена верзија нека ми пиши пп.
Исто така еве и Makros за sprint layot спаѓаат многу компоненти кирилични букви и други интересни работи.

Code: [Select]
www.abacom-online.de/demos/sprint-layout60(demo).exe
Code: [Select]
http://www.4shared.com/rar/NoD2QaNB/MAKROS.html
« Last Edit: 13.12.2012, Thursday, 10:06:54 by LordZi »

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #1 on: 20.12.2012, Thursday, 01:33:47 »
Имам еден проблем со програмава, кога сакам да испечатам нешто ми ги дава многу танки водовите.
Еве слики:
   
Решение ?

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #2 on: 20.12.2012, Thursday, 01:37:41 »
Имам еден проблем со програмава, кога сакам да испечатам нешто ми ги дава многу танки водовите.

Решение ?

Проблемот е во PDF принтерот или некое негово подесување. Смени си го. Јас го користам PDFCreator.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #3 on: 20.12.2012, Thursday, 02:07:13 »
Еве и тоа инсталирав ама исто остана, што може да биде програмава ли ?

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 10856
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #4 on: 20.12.2012, Thursday, 02:49:45 »
Еве и тоа инсталирав ама исто остана, што може да биде програмава ли ?

Хмммм... ај пробај со Adobe Acrobat Professional. Си инсталира PDF принтер. Ако и со него е исто, дефинитивно има некој проблем или со програмата или со print spool driver-от, едно од тие две.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

ggoce

  • Guest
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #5 on: 20.12.2012, Thursday, 03:10:50 »
Преинсталирај го спринт програмот и јас го имаше истиот проблем тоа е до scale опцијата за зголемување и намалување на проектот за принтање нешто си факал предходно, во секој случај провери дали е на 100% scale ако е штеклирај го 1:1 и пробај така.

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #6 on: 20.12.2012, Thursday, 07:59:27 »
Ја реинсталирав но проблемот остана.

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5246
  • Gender: Male
  • admin[@]elektronika-mk.net
    • Македонски форум за електроника
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #7 on: 20.12.2012, Thursday, 08:13:55 »
а оти не печатиш директно од спринт преку вграденото тоа, инсталирај си ја програмава на стикче и носи ја со тебе така да ќе ја имаш секогаш кога ќе ти треба, ако веќе не печатиш дома (ако треба негде нешто да се испечати) јас така едно време правев во средно
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила, куќните правила на форумов се овие правила. Почитувај ги куќните правила!

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #8 on: 20.12.2012, Thursday, 08:23:25 »
Ама така е најлесно, работава е да го решиме проблемот.
Значи само водовите стануваат вака танки а пад-овите (т.е. точките) остануваат како што биле, што значи дека програмава би требало да биди проблемот или неко подесување но ништо не чепкав по подесувањата.

Споено мислење: 20.12.2012, Thursday, 12:02:54
Експериментирав со ова од сабајле, инсталирав повеќе видови на "Виртуелни печатачи" и не го најдов решението.
Арно ама има една опција, дека имам инсталирано MS Office пакет може да го изнесам ова во "One Note" па од таму да го зачувам како "doc,docx..." документ и најважното е дека излегува како што треба.
После уште да пробам на виртуелен компјутер па ќе напишам овде што ќе излези и од тоа.
« Last Edit: 20.12.2012, Thursday, 12:02:54 by BOBAN »

ggoce

  • Guest
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #9 on: 20.12.2012, Thursday, 12:11:09 »
Инсталирај го doPDF јас мислам дека треба да го реше проблемo

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #10 on: 20.12.2012, Thursday, 12:33:30 »
Фала пријателе, ова го реши проблемот.

ggoce

  • Guest
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #11 on: 20.12.2012, Thursday, 12:49:45 »
Супер  :)

Offline stru4nak

  • Нов член
  • *
  • Posts: 46
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #12 on: 20.12.2012, Thursday, 13:34:00 »
Иначе за подебели водови селектирај го soldermask како на сликата
Ако и тоа не успее може да ги селектираш водовите и да ги зголемиш сам

Offline Hahahaha

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 692
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #13 on: 30.01.2013, Wednesday, 00:07:43 »
Да не има некој готово направено за 9 волти приклучок од тие малите црните???

Offline BOBAN

  • Експерт
  • ****
  • Posts: 559
  • Gender: Male
  • Keyboard not found. Press F1 to continue
Одг: Sprint-Layout 6.0
« Reply #14 on: 30.01.2013, Wednesday, 23:26:03 »
Каков ти е тој приклучок (: треба во 3 димензии да го бараме иначе избуши 2 дупки на 2 точки и тоа.